ترامپ برای خودروسازان جهانی نقشه کشید | زنگ خطر به صدا درآمد پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) آغاز طرح تشدید نظارت بر بازار میوه و تره بار از فردا (۴ بهمن ۱۴۰۳) | با گرانفروشان برخورد قانونی می‌شود بیستمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی در مشهد افتتاح شد | نوآوری و فناوری در خدمت کشاورزی+ویدئو منطقه ویژه اقتصادی معدنی مشترک با افغانستان در سنگان خواف ایجاد می‌شود زمان عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ اعلام شد سمند LX در مشهد ۳۰۰ میلیون تومان | قیمت خودرو‌های داخلی (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های خارجی در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) | این خودرو‌ها را با کمتر از یک میلیارد تومان بخرید سهام عدالت متوفیان مشمول کدام سهامداران می‌شود؟ برای مبالغ بیش از ۲ برابر الگوی مصرف، قبض برق میلیونی صادر می‌شود طرح فروش و پیش ثبت نام فیدلیتی الیت بهمن موتور از امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) + جدول ویدئو | روایت رهبر انقلاب از گلایه‌های یک تولیدکننده در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت | «من شرمنده شدم!» مالیات خودرو و موتورسیکلت اعلام شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) + بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی آخرین قیمت دلار توافقی امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) چند؟ دلار حواله کاهشی شد جهش ۵۳ هزار واحدی شاخص کل | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ بهمن ۱۴۰۳) زمان خرید عرضه اولیه «شمس» مشخص شد | چقدر نقدینگی مورد نیاز است؟ رشد ۱.۵ میلیونی قیمت سکه در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) رئیس شورای شهر مشهد در صحن علنی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت کامل پیمانکار و شهرداری برای اتمام فاز یک خط ۳ مترو+ویدئو واردات خودرو کارکرده با مدل ۲۰۲۰ و قبل از آن ممنوع اعلام شد طلا رکورد شکست | طلا وارد کانال ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) قطع برق امسال هزار و ۱۹۰ میلیارد ریال به شیلات خراسان رضوی خسارت زد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۳ بهمن ۱۴۰۳) | قیمت بعدی بیت‌کوین چند است؟ رشد ۲۷ درصدی ترانزیت جاده‌ای در ۱۰ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ ثبت سفارش واردات خودرو‌های نو و کارکرده توسط اشخاص آغاز شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) وزیر اقتصاد ۴ نمونه از خصوصی‌سازی‌های موفق را معرفی کرد نرخ تورم دی ماه ۳۲ درصد شد ارزش سهام عدالت ۴۹۰ هزار و ۵۳۲ تومانی چقدر شد؟ (۳ بهمن ۱۴۰۳) بیشترین حقوق ماهانه در ایران را کدام افراد دریافت می‌کنند؟ جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات در مشهد اعلام شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) | سیب‌زمینی کیلویی ۲۵ هزار تومان
سرخط خبرها

گزارشی از کمیاب شدن مرغ گرم و افزایش قیمت آن | سرپیچی مرغ از تنظیم بازار

  • کد خبر: ۸۶۰۸۷
  • ۱۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۶
گزارشی از کمیاب شدن مرغ گرم و افزایش قیمت آن | سرپیچی مرغ از تنظیم بازار
«مرغ هست، اما کم است.» این خلاصه وضعیت بازار مرغ مشهد در یک هفته گذشته است. البته کم بودن مرغ در بازار هنوز وضعیت را به مرز صف ایستادن و تکرار صف‌های عریض وطویل خرید مرغ در اسفند سال گذشته و فروردین امسال نکشانده است.

الهام مهدیزاده | شهرآرانیوز؛ «مرغ هست، اما کم است.» این خلاصه وضعیت بازار مرغ مشهد در یک هفته گذشته است. البته کم بودن مرغ در بازار هنوز وضعیت را به مرز صف ایستادن و تکرار صف‌های عریض وطویل خرید مرغ در اسفند سال گذشته و فروردین امسال نکشانده است. مسئولان جهادکشاورزی استان به طور غیرمستقیم، کم بودن مرغ در بازار را می‌پذیرند، با این حال این نکته را هم یادآوری می‌کنند که این کمبود را پیش بینی کرده بودند.

در همین راستا مسئولان جهادکشاورزی استان، ماجرای کمبود مرغ در روز‌های گذشته را به ۴۵ روز قبل ربط می‌دهند؛ درست وقتی که جوجه ریزی در استان کمتر از نیاز بازار بود و بعد تاکید می‌کنند که برای نیاز مردم، راه چاره اندیشیده اند و مرغ منجمد در بازار توزیع شد، اما خریدار استقبال نکرد. مسئولان یک قول هم می‌دهند؛ «از اواخر هفته، بازار مرغ در مشهد متعادل می‌شود.»

وقتی مرغ، کیلویی ۳۵ هزار تومان شد

کم شدن مرغ گرم در بازار، قیمت آن را افزایش داده است، تاجایی که برخی فروشندگان این کالا را تا کیلویی ۳۵ هزار تومان هم می‌فروشند؛ قیمتی که بیش از قیمت توافقی مرغ (۳۱ هزار تومان) است. همچنین در بازار مشهد، ران مرغ کیلویی ۴۰ هزار تومان و سینه مرغ کیلویی ۴۹ هزار تومان به فروش می‌رسد.

اما اوضاع مرغ منحصر به مشهد نیست و خبر‌ها حکایت از کاهش تولید این محصول در دیگر استان‌ها نیز دارد. نمونه مصداقی و عددی این خبرها، آماری است که چند روز قبل منتشر شد. طبق گزارش مرکز آمار ایران، تولید مرغ در فصل تابستان اندکی کمتر از فصل بهار بود. طبق این آمار، وزن گوشت انواع طیور کشتارشده در کشتارگاه‌های رسمی کشور در تابستان١۴٠٠ درمجموع ۵۱۰هزار تن بوده است به عبارت دیگر، میزان عرضه گوشت ۲/۲ درصد کاهش داشته است.

زیان ده بودن تولید

تولیدکنندگان معتقدند که افزایش هزینه‌های تولید، مهم‌ترین دلیل کاهش تولید مرغ است. آن‌ها می‌گویند که نهاده‌های طیور را به اندازه کافی از جهادکشاورزی دریافت نمی‌کنند و باید آن را از بازار آزاد تهیه کنند. در واحد‌های مرغ داری ۷۰درصد هزینه تولید مرغ مربوط به دان است که همین کمبود دان، هزینه تولید را افزایش داده است. همچنین درحالی که قیمت مصوب هر قطعه جوجه یک روزه گوشتی ۴هزارو ۲۰۰ تومان است، متوسط قیمت هر قطعه برای مرغ داران ۷ تا ۸هزار تومان است.

جوجه یک روزه ۵درصد از هزینه تمام شده تولید را تشکیل می‌دهد و به هر میزان که مرغ دار آن را گران‌تر بخرد، قیمت تمام شده تولید مرغ نیز افزایش می‌یابد. همچنین برخی تولیدکنندگان با اشاره به افزایش قیمت نهاده‌های طیور و سایر هزینه‌های جاری تاکید می‌کنند که مرغ دار برای تداوم فعالیت نیاز به نقدینگی بیشتری دارد. به گفته آن ها، دولت باید چاره‌ای برای رفع مشکل نقدینگی مرغ داران بیندیشد، در غیر این صورت برخی تولیدکنندگان و به خصوص تولیدکنندگان کوچک از چرخه تولید خارج می‌شوند.

کمبود پیش بینی شده

مدیر امورطیور، زنبورعسل و کرم ابریشم سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی در گفتگو با شهرآرا، وضعیت بازار مرغ در مشهد و استان را یک وضعیت ازپیش تعیین شده می‌داند و می‌گوید که از یک ماه ونیم قبل این روز‌ها را پیش بینی کرده و به مسئولان نیز گفته بودیم.
محمدمهدی یعقوب زاده در ادامه حتی بر این نکته نیز تاکید می‌کند که باتوجه به پیش بینی هایشان برای کمبود مرغ در بازار، اقدامات لازم ازجمله تامین مرغ منجمد در دستورکار قرار گرفت.

وی درباره چرایی کم شدن مرغ در بازار ظرف یک هفته اخیر می‌گوید: ۴۵ روز قبل بود که جوجه ریزی در استان کم شد. باتوجه به کاهش جوجه ریزی همان زمان پیش بینی شد که ظرف ۴۵ روز آینده که این جوجه‌ها باید وارد بازار گوشت استان شوند، با کاهش عرضه روبه رو خواهیم شد. مدیر امورطیور، زنبورعسل و کرم ابریشم سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی در پاسخ به این سوال که با درنظر گرفتن این پیش بینی چرا اقدامات لازم برای جبران کاستی مرغ در بازار انجام نگرفت، می‌گوید: وقتی پیش بینی کم شدن جوجه ریزی و تولید مرغ را کرده ایم، برای تامین مرغ در این روز‌ها نیز برنامه ریزی کرده ایم، بنابراین پیش بینی کردیم که مرغ منجمد وارد بازار شود تا نیاز مردم به این کالا تامین شود.

وقتی از منجمد، استقبال نشد

یعقوب زاده در ادامه به استقبال نکردن مردم از خرید مرغ منجمد اشاره می‌کند. او با اشاره به قیمت مرغ منجمد و مرغ گرم، یکی از دلایل استقبال نشدن از مرغ منجمد را همین قیمت‌ها می‌داند و می‌گوید: هفته قبل، مرغ منجمد کیلویی ۲۴ هزارو ۵۰۰ تومان بود، این درحالی بود که مرغ گرم در بازار کیلویی ۲۵ هزار تومان (قبل از اعلام نرخ مصوب) به فروش می‌رسید. با این شرایط مردم تمایلشان به خرید مرغ گرم بود.
مدیر امورطیور، زنبورعسل و کرم ابریشم سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی این نکته را هم اضافه می‌کند که مرغ گرمی که هفته قبل، کیلویی ۲۵ هزار تومان عرضه می‌شد، با قیمت حقیقی مرغ گرم که براساس وضعیت بازار و قیمت نهاده‌ها تعیین می‌شود، مطابقت نداشت.

یعقوب زاده در ادامه به نهایی شدن قیمت حقیقی مرغ براساس قیمت نهایی نهاده‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: هفته قبل پس از آنکه قیمت مصوب مرغ گرم کیلویی ۳۱ هزار تومان شد، تمایل به خرید مرغ منجمد متعادل شد.
مدیر امورطیور، زنبورعسل و کرم ابریشم سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی بیان می‌کند: از اواخر هفته کمبود‌های بازار مرغ جبران خواهد شد. یعقوب زاده در ادامه به عرضه بیش از نیاز بازار، اشاره و با ارائه آماری بیان می‌کند که ۱۰۰ تن مرغ بیش از نیاز، تولید می‌شود.

داستان جوجه ریزی شهریور تکرار می‌شود؟

اما درباره وضعیت جوجه ریزی ماه‌های اخیر و اینکه آیا داستان کم شدن جوجه ریزی تکرار خواهد شد، یعقوب زاده این طور توضیح می‌د هد: برای ماه اخیر مشکلی در زمینه تامین جوجه یک روزه موردنیاز استان نداشتیم و درحال حاضر اوضاع جوجه ریزی مناسب و براساس نیاز بازار است. او همچنین دغدغه تامین دان موردنیاز مرغ داری‌ها را یک دغدغه تکراری می‌داند و می‌گوید: تمام تلاش ما بر تامین دان موردنیاز مرغ داران است تا مرغ دار مشکلی برای تامین خوراک طیور خود نداشته باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->